مدیرعامل کارگزاری فارابی: |
صندوق ها ریسک سرمایه گذاران را کاهش می دهند |
عملکرد مثبت صندوق های سرمایه گذاری درسال های اخیر، بهترین راهکار برای ورود سرمایه گذاران غیر حرفه ای از طریق این صندوق ها به بازار سرمایه است. همچنین بررسی کارشناسانه این افراد در انتخاب بهترین صندوق می توانند سود بیشتری را برای آنان به ارمغان بیاورد.
رحمان بابا زاده در گفت وگو با پایگاه اطلاع رسانی بازار سرمایه(سنا) در خصوص نقش صندوق های سرمایه گذاری در بازار سرمایه گفت: عملکرد مثبت صندوق ها، تأسیس صندوق های جدید و حس رقابت در میان آنها برای ارائه خدمات بهتر به سرمایه گذاران، نشانه برخورد منطقی سهامداران بازار از این ابزار مالی است.
مدیر عامل کارگزاری فارابی، درباره سرمایه گذاری در صندوق ها افزود: سرمایه گذارانی که از کانال صندوق ها وارد بازار سرمایه می شوند از نوسانات مصون بوده و تاکنون بازدهی مناسبی نیز به دست آورده اند.
وی در خصوص شایعه نوسان گیری صندوق ها در بورس تهران اظهار داشت: اگر مدیر هر صندوقی با خرید و فروش متضرر شود، مشتریان خود را به مرور از دست می دهد، اما اگر مدیری با خرید و فروش به قصد کسب انتفاع، سودی را برای صندوق به دست آورد قطعاً هر ناظر بی طرف یا هر کارشناسی آن را نوسان گیری تلقی نمی کند. صندوق ها هم جزیی از بازار سرمایه هستند و خرید و فروش نیز جزء لاینفک بازار سرمایه است.
مدیرعامل کارگزاری فارابی ادامه داد : اینکه صندوق ها حق خرید و فروش ندارند و اگر این مهم را انجام دهند، نوسان گیر هستند یک تفکر غلط است. مثل این که به یک سهامدار بگویید در بازار سهام وارد شود و دست به خرید و فروش نزند.
وی ورود صندوق ها به بازار را یک راه حل برای مشکل نقدشوندگی دانست و اشاره کرد: پیش از این اگر هر سهمی با صف خرید و فروش مواجه می شد، هیچ سهامداری مایل به خرید و فروش سهم مورد نظر نبود و بازار با مشکل نقدشوندگی دست و پنجه نرم می کرد اما امروز با ورود صندوق ها این مشکل بر طرف شده است.
بابازاده، گردش بالای معاملات و رسیدن حق به حق دار را مرهون معاملات صندوق ها دانست و گفت: مدیر یک صندوق، حافظ منافع مشتریان است. وقتی مشتری درخواست خرید یا فروش واحد صندوق را صادر می کند، مدیر صندوق نمی تواند دستور مشتری را اجرا نکند. در واقع استقبال سهامداران از صندوق ها و رضایت آنها، پاداشی به مراتب بالاتر از سود ناشی از خرید و فروش برای مدیران صندوق ها است.
افرادی که زود تصمیم می گیرند، متضرر می شوند
رحمان بابازاده در خصوص سرمایه گذاران حقیقی صندوق های سرمایه گذاری گفت: هنگامی که بازار منفی است عده ای زود تصمیم می گیرند و دستور فروش واحدهای خود را صادر می کنند که این تعداد در شرایط بحرانی بیشتر از 5 درصد از کل سهامداران صندوق ها نیستند.
وی اضافه کرد : اما با گذشت چند روز و بازگشت بازار به حالت عادی، این افراد پشیمان شده و متضرر می شوند. ورود و خروج سهامداران حقیقی در صندوق ها کاملا عادی است و حتی تا سقف 20 درصد هم جای نگرانی ندارد زیرا این 20 درصد همان عده ناآگاه هستند که در بازار وارد شده و تصمیمات عجولانه می گیرند.
بازار سرمایه برای سرمایه گذاران جذاب است
مدیرعامل کارگزاری کارآفرین بازار سرمایه را جذاب ارزیابی کرد و اظهار داشت: اگر سهامداران درست تصمیم گیری کنند و در حوزه های مناسب سرمایه گذاری کنند، می توانند سود چشمگیری را به دست بیاورند.
وی افزود: بورس ایران یک پدیده منفک از تحولات داخلی نیست. در این بازار نماینده ای از هر صنعت حضور دارند بنابراین هنگامی که در اقتصاد ما تحولات دلاری، تورمی و اتفاقات پیرامون رخ می دهد، انعکاس آن در بازار به وضوح مشاهده می شود.
نظرات شما عزیزان:
|